Vechtplatform

Uit Vecht.nl
Versie door Herman (Overleg | bijdragen) op 27 jan 2010 om 09:47

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Bestuurlijk Platform Vechtstreek: VechtPlatform

30 Oktober 2004 werd door de Rotary Club Maarssen-Breukelen op Nijenrode een eerste Vechtdag georganiseerd. Doel was om een 'platform' te bieden aan alle instellingen die zich zorgen maakten over het landelijk en stedelijk schoon in de Vechtstreek. Dat was het begin.

Februari 2005 werd op Slot Zuylen het Bestuurlijk Platform Vechtstreek opgericht, op initiatief van de Rotary Maarssen-Breukelen, de provincie Utrecht en de zuidelijke Vechtgemeentes (Maarssen, Breukelen, Loenen en Wijdemeren).

Behalve de hierboven genoemde overheden zijn ook de gemeentes Weesp en Muiden en het Hoogheemraadschap Amstel Gooi & Vechtstreek uitgenodigd om van het VechtPlatform deel uit te maken.

Het platform zet zich in om projecten die betrekking hebben op meerdere Vechtgemeentes en die de kwaliteit van de Vechtstreek verbeteren tot uitvoering te brengen. Het platform wordt bijgestaan door verschillende Vechtse organsaties, zoals de Vechtplassencommissie.

Het eerste Vecht-Platform werd geopend met opwekkende woorden van de Utrechtse Waarnemend Commissaris van de Koningin, de heer Jan van Bergen.

Juni 2005 werd op Gunterstein te Breukelen het Vecht-Platform officeel geinstalleerd door de Commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland, de heer Borghouts. Alle Vechtgemeentes en de beide provincies zijn nu vertegenwoordigd. Belangrijke taken zijn studies naar de volgende onderwerpen:

Een Integrale VechtVisie / De ontsluiting van het cultuurlandschap / Het Restauratieplan Vecht