Weblog-21-27-juni

Uit Vecht.nl
Ga naar: navigatie, zoeken

21 - 27 juni 2010

Na de gebruikelijke overleggen op maandag heb ik aan het eind van de middag het eerste zeswekelijkse overleg met wethouder Lintmeijer van cultuur van de stad Utrecht. Vaste agendapunten zijn de viering van de Vrede van Utrecht in 2013, Utrecht Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 en het Cultuurconvenant 2008-2012.


‘s Avonds vindt in Willige Langerak de provinciale ledenvergadering van het CDA plaats. De verkiezingsuitslag wordt besproken, maar ook hoe nu verder. Uithuilen en opnieuw beginnen. Dat het CDA zich na een dergelijke nederlaag zeer bescheiden moet opstellen wordt algemeen gedeeld.


Fietsbrug Nigtevecht

Woensdagochtend begin ik op het provinciehuis in Haarlem. Daar vergader ik met vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat, Natuurmonumenten, de gemeenten Loenen en Abcoude en de provincie Noord-Holland over een fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal ter hoogte van Nigtevecht. Dat de brug er moet komen is niet de vraag, maar hoe en waar precies is nog onderwerp van discussie, temeer daar de dorpsraad van Nigtevecht de avond ervoor een dringend beroep op de vergadering heeft gedaan om de oorspronkelijke voorstellen te wijzigen. Aangezien draagvlak ook hier van groot belang is besluiten we beide voorstellen nader uit te werken en twee maquettes te maken, zodat goed inzichtelijk kan worden gemaakt hoe de brug plus aan- en afrit er uit komt te zien.

Bron: http://www.provincie-utrecht.nl/actueel/weblogs/alle-weblogs/weblog-gedeputeerde-0/