Voortvarend in de Vechtstreek

Uit Vecht.nl
Ga naar: navigatie, zoeken

1 juni 2013: Gratis rondleidingen ‘Voortvarend in de Vechtstreek’

Mocht u de bijzondere tentoonstelling in het Vechtstreekmuseum over twee eeuwen industrie langs de Vecht nog niet gezien hebben, dan is dit uw kans!

Het Vechtstreekmuseum richt in 2013 samen met het Streekmuseum Vredegoed, het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen en de historische kringen van Maarssen, Breukelen en Loenen de spotlights op de industriële bedrijvigheid in de 19de en 20ste eeuw langs Vecht en kanaal. Tot eind september is de bijzondere expositie “Voortvarend in de Vechtstreek” over twee eeuwen industrie te bezichtigen op deze drie locaties, die elk een eigen thema behandelen. In het Vechtstreekmuseum in Maarssen kunt u iedere eerste zaterdag van de maand een gratis rondleiding volgen over de tentoonstelling. Enthousiaste gidsen vertellen u met name over de nieuwe industrie van na 1800, bijvoorbeeld Plaatwerkerij en Verzinkerij Bammens te Maarssen, stoomzuivelfabriek Insulinde te Breukelen en de Glasfabriek bij Loenen.

Bezoekersinformatie

Het Vechtstreekmuseum is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De gratis rondleidingen zijn op 4 mei, 1 juni, 6 juli, 3 augustus en 7 september en starten om 14.00 en om 15.30 uur. Voor groepen zijn bovendien rondleidingen mogelijk op afspraak. De reguliere entreeprijs voor het Vechtstreekmuseum is 3 euro per persoon, maar u kunt ook direct een combikaartje kopen voor alle drie de tentoonstellingen voor slechts 5 euro per persoon (kinderen 3 euro).

Het Vechtstreekmuseum vindt u in de voormalige buitenplaats Silversteyn aan de Diependaalsedijk 19b in Maarssen, naast buitenplaats Goudestein, aan de Vecht.

Voor de bezoekersinformatie van het RHC VV en Streekmuseum Vredegoed verwijzen wij u naar de website: www.vechtstreekmuseum.nl