Vechtloop

Uit Vecht.nl
Ga naar: navigatie, zoeken

24 juni 2012 Vechtwalk in Weesp: 10 of 25 km wandelen langs de Vecht en veenplassen

Deze wandeling voert u langs de kronkelende Vecht en de forten van de Stelling van Amsterdam. De Stelling werd bij een vijandelijke aanval 40 cm onder water gezet zodat het landschap niet doorvaarbaar of doorwaadbaar was. De start van de wandeling is vlakbij het fort aan de Ossenmarkt dat diende als munitiedepot voor de omliggende forten. De wandelingen volgen de kronkelende Vecht met fraaie uitzichten en passeren Fort Uitermeer. In de winter wonen hier baard- en watervleermuizen. Wellicht zijn er ringslangen te zien.

De 25 km-route voert door het landschap dat is gevormd door de natuur en haar vroegere bewoners. Omstreeks de 9e eeuw wisten de boeren dat de veengrond meer opbracht als zij dit als brandstof verkochten. Zij baggerden het moeras uit en legden de veengrond te drogen tot turf. Dit werd naar Amsterdam vervoerd en als brandstof verkocht. Smalle stroken land verdwenen en grote plassen ontstonden.

Beide wandelingen worden georganiseerd als onderdeel van het hardloopevenement de Vechtloop.

Waar en wanneer: 24 juni 2012 Gravelandseweg op het terrein van de Mixed Hockey Club Weesp. Parkeerplaatsen aanwezig! OV: 10 minuten lopen vanaf station Weesp.

25 km start en inschrijving 7.30 – 9.00, 10 km start en inschrijving 9.30 – 11.30 Kosten: Bij voorinschrijving (via de website) 3 Euro per persoon. Na-inschrijving 4 Euro per persoon

Vechtloop Weesp zet zich in voor het Emma Kinderziekenhuis AMC. Doe mee en geef uw steun aan een multifunctionele behandel-, oefen- en sportruimte voor kinderen: www.steunemma.nl

Meer info http://www.vechtloop.nl